Webbevakning

Vi lanserar FBsidor.se!

21 maj, 2012

Det kokar i Webbevakningsgrytan! Det är flera saker på gång i Webbevakningsfamiljen, och det här är en av de första som vi släpper: vi lanserar med glädje FBsidor.se. Det är en sajt där vi har paketerat vårt erbjudande för tjänster relaterade till Facebook.

FB-sidor1  Välkommen till nylanserade FBsidor.se!Vi har länge erbjudit och hjälpt våra kunder med Facebook. Att förstå, utvärdera kanalen inför en satsning, skapa strategier, komma igång, utveckla sidor och Facebookapplikationer, agera bollplank och hjälpa till att driva sidan. I och med Facebooks nya design med Timeline, blev möjligheterna att bygga ut sidan och styra design och funktion med flikar större och mer intressanta.

Det är ett erbjudande som kan stå för sig själv, och som hänger ihop bra. Därför har vi valt att lägga det på en egen sajt, där vi kan renodla erbjudandet. Vad är det då vi erbjuder?

  • Facebookflikar: design och funktion på flikarna, hosting av flikar
  • Komma igång eller vidare med Facebook: strategi, workshop och uppsättning av sidan med bilder och policy

Mer information finns självklart på sajten: FBsidor.se. Välkommen dit!

Vad är Facebookflikar?

Kärt barn har många namn: Facebook apps, Facebook tabs, Facebooksidor. Vi har valt att kalla själva Facebooksidan för just Facebooksida, det som på engelska heter Facebook Page. Facebookflikar, som vi kallar det, är en applikation som man knyter till en Facebooksida. Man kan ha upp till 16 flikar på en sida.

Innehållet och designen på en Facebookflik styr man själv, och ligger egentligen på en annan webbsida som visas upp i Facebooks ram. Det innebär att man kan lägga till egen information, bilder och funktioner, och man kan enkelt lägga till extra sidor för till exempel produkter, tjänster, kampanjer eller anmälan till events. Designen kan helt styras utifrån företagets eller organisationens grafiska profil.

Ett smart val om man vill satsa på sin Facebooknärvaro, för att erbjuda de som gillar sidan mer information och valmöjligheter redan där, istället för att skicka vidare till sin webb alla gånger. Vi som surfar på webben är ju generellt rätt lata och gillar att bli serverade det vi letar efter. Med Facebookflikar äger dessutom företaget/organisationen informationen och designen på fliken.

rundaupp-använder-facebookflikar

RundaUpp som vi skrivit om tidigare använder FacebookflikarRunda Upp som vi har skrivit om tidigare använder flikar för att förtydliga informationen till de tre olika målgrupperna. Ovan är screenshots på Facebooksidan, en flik och ikonerna för flikarna som syns på Facebooksidan.

Är du nyfiken på Facebookflikar, prata gärna med oss!

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara