Webbevakning

Svenska Youtube fyller fem år idag

5 februari, 2013

Karin gjorde oss uppmärksamma på att svenska Youtube fyller fem år idag, något som även TV4 Nyhetsmorgon lyfte idag. Karin listade dessutom sin personliga favorit, Mamma kommer med kaka, som även har blivit min favorit. Karin är ju något av en svensk Youtube-drottning som till och med vunnit ett Yotube-battle i Stockholm i tuff konkurrens där publiken avgjorde roligaste klippen.

Våra personliga favoriter

Youtube är en toppenkanal även för tutorials, föreläsningar, tal och annat seriöst. Ibland nämns Youtube som den tredje största sökmotorn eftersom otroligt många sökningar sker där, och det finns ofta ett stort värde i att som företag lägga upp sina eventuella filmer även på Youtube och göra dem sökbara.

Men kanske allra mest används Youtube för underhållning. Vi brukar ibland skicka den här lilla videon till varandra när man behöver piggas upp. Det är svårt att inte känna energin återvända, eller hur? Jazz hands, spirit fingers!

Calles favoriter förutom nyttiga filmer om simträning och inspiration till trail-lopp är epic fail compilations. Personligen gillar jag att kolla in flashmobs som den här från Köpenhamns tunnelbana med en symfoniorkester, eller roliga frierier där det här klippet nog är det bästa. Inte utan att man blir lite rörd …

På tal om tutorials förresten: Gillar du att testa nya sminkningar? Brittiska PixiWoo gör grymma tutorials där du kan se hur man gör, pausa och härma och kolla produktlista under videon. Eller om du till exempel använder e-postverktyget MailChimp så kan du hitta how-to-guider i deras egna kanal. MailChimp tipsar dessutom ofta om udda, roliga filmer – ofta med aptema – medan man arbetar i verktyget. Som en gimmick och lite roligt.

Som avslut, såklart, en söt kattvideo. Vad vore internet och Youtube utan katter?

Du kanske också vill läsa

1 kommentar

  • Reply #Blogg100 - en utmaning vi antar, på vårt sätt - Webbevakningsbloggen 5 februari, 2013 at 15:00

    […] februari: Svenska Youtube fyller fem år | […]

  • Svara