Kundcase Webbevakning

Kundcase Wilson Redovisningsbyrå

16 februari, 2011

En av våra senaste leveranser inom webbdesign är Wilson Redovisningsbyrå AB, www.wilsonredovisning.se. Ett nybildat bolag inom en befintlig verksamhet, och vi fick nöjet och äran att producera webben och anpassa logotypen till det nya företaget.

I det här inlägget berättar vi om uppdraget, men ska väl ärligt säga redan nu att det är ett företag vi jobbat länge med – så det blir en del reklam för dem här, det är svårt att komma ifrån när man gillar någon 🙂

Möjligheterna blev utmaningen

Vi kan börja med att berätta att personerna bakom företaget knappast är nya i branschen, de har bland annat skött vår ekonomi i drygt tio år nu. Både privatekonomi, och företagsekonomi för olika bolag vi drivit genom åren. Detta faktum gav både möjligheter och utmaningar. Möjligheten ligger förstås i att vi känner personerna och vet både vad de går för och står för. Utmaningen var precis samma sak. Hur förmedlar vi detta? Hur får vi fram hur bra de är på vad de gör?

Till utmaningen hör också att alla ekonomibyråer gör nästan samma sak. I grunden tillhandahåller de hygientjänster för företag, som sker enligt regler och praxis. Det är inte helt lätt att sticka ut, och sticker man ut för mycket så blir det en balans med trovärdigheten.

Vi hittade vad vi tycker är en bra balans mellan att vara snygg, mer modern, lagom provocerade och tydlig i sitt tjänsteutbud med paketering och företagspresentation. Efter en initial konkurrentanalys insåg vi att det inte skulle vara så svårt att vara snyggare än många konkurrenter. Men den kommande utmaningen är mängden av konkurrenter… Här har vi dock lagt en plan för att nå framgång.

Lansering är bara första steget på resan

Anledningen till att vi startade vår verksamhet kring att uppdatera och sköta hemsidor, var bland annat att vi har sett och ser så många webbsatsningar där luften går ut samma dag som webben publiceras. Det finns massor av ambitioner och planer i själva projektet, men när det går över i en förvaltningsfas så tappar man kraft. Den här situationen arbetar vi alltid för att styra upp och inte låta hända. Så vi har en plan för aktiviteter efter lansering.

För Wilson Redovisning ingår bland annat ett andra steg i sökmotoroptimering, att koppla på en Google Adwords-kampanj, ta fram specialerbjudanden, lägga in kunder som referenser till olika tjänster, ta fram kundcase och rent allmänt ”efterdra skruvar” på webben när den legat online ett tag och man kan se med andra ögon. Vi tar också fram en drift- och förvaltningsplan för löpande uppdateringar, inte minst genom analys av statistik från Google Analytics och publiceringsverktyget Dynamicweb som är teknisk plattform.

Webbevakning rejtar Wilson Redovisning

Som sagt så har vi samarbetat med personerna bakom Wilson Redovisning i många år, och vi vill gärna lyfta fram vad vi ser som fördelar med dem. De hjälper oss med rådgivning kring företagande, ekonomi och affärsutveckling. De tjänster vi nyttjar är främst löpande bokföring, momsredovisning, löner, bokslut och en del konsulttjänster. Förutom privata deklarationer, där de också får stötta oss som personer – en ovärderlig hjälp varje år när man sitter med K4-blanketten och svettas.

De har hjärtat och humorn på rätta stället, de jobbar väldigt personligt och med mycket raka och tydliga puckar. Detta uppskattar vi alldeles särskilt, och har vid olika tillfällen varit till stor hjälp i att ta rätt beslut. Sen just för vår del så är en stor positiv sak att de själva är entrepenörer och företagare med kunskap från många olika branscher, de har stor praktiskt förståelse för vår situation och har i många lägen varit i samma situation. Ovärderlig erfarenhet för oss som litet bolag med ambitioner att växa.

Behöver du en redovisningsbyrå eller vill byta?

Är du intresserad eller har behov av en redovisningsbyrå? Då kan du knappas ha missat vilka vi gärna rekommenderar 🙂

Kontakta Wilson Redovisning och hälsa från Webbevakning, eller kontakta oss så kan vi berätta mer om vad de gör för oss, och vad vi tycker.

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara