Hur gör man? Twitter

Tysta en hashtag på Twitter

29 juni, 2011

På twitter används ofta hashtags. Det är när man använder #-tecknet före ett ord. Alla hashtags blir sökbara, och ofta används det för att tagga inlägg som handlar om en viss sak. På så sätt blir hashtagen ett sökord, och man kan sätta upp sökningar på en specifik hashtag, som till exempel #jobb eller #nyttjobb.

Översvämmat flöde?

Ibland vill man gärna sortera bort hastags ur flödet som mest känns som spam. Till exempel vid sport- eller andra evenemang, när flödet svämmas över av kommentarer man inte själv är så intresserad av.

Appen eller Muuter fixar det

Det går att tysta en hashtag (mutea den som man säger på svengelska). I en del applikationer man använder för att läsa twitter, som till exempel Echofon, finns det en funktion. Samma i Tweetdeck for desktop, där du använder den lilla menyn längst ner i en kolumn och funktionen Filter this column.

Annars kan man använda Muuter.com. Du loggar in med ditt Twitterkonto och anger hashtagen du vill tysta samt hur länge du vill tysta den. Sen är det klart! Värt att tänka på är att Muuter tillfälligt avföljer de som använder hashtagen du vill tysta.

Muuter - tystar hashtagen

 

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara