Twitter

Twitter lanserar sidor för företag?

11 april, 2011

Twitter kanske lanserar sidor för företagBåde bloggen Mashable och Brand Republic skriver om att det verkar som att Twitter kommer att lansera sidor för företag, ungefär som Facebook Pages. Anledning ska vara att företag lättare ska kunna marknadsföra sig på Twitter.

Om man läser kommentarsfälten på bloggarna är det inte odelat positivt, nästan tvärtom faktiskt. Många menar att fördelen med Twitter är det snabba flödet och allas jämlikhet. Att man med en sådan funktion rör sig bort från det som är Twitters själ, och att de enda som egentligen gynnas av en sådan ändring är annonssäljandet på twitter.

Mer kritiska röster menar att det finns en risk för att företagens närvaro blir irriterande för twittrare. Att man kommer att missbruka mediet för att “köra ner marknadsföring i halsen på konsumenten”, och att det kommer att slå tillbaka på företagen i så fall.

Det återstår att se om funktionen kommer att införas och hur den tas emot. Det förutspås att det i så fall kommer att ske i USA först. Om det kommer en sådan funktion, kommer du att använda den? Håller du med dem som kritiserar idén?

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara