Twitter

Twitter fyllde fem år i veckan

25 mars, 2011

Twitter fyllde fem år i veckan som gick. Egentligen är det lite oklart när själva tjänsten egentligen har sin födelsedag, men i måndags för fem år sedan postade en av skaparna det första meddelandet, den första tweeten. Det har uppmärksammats av flera bloggare och även av Metro som listar ett urval av minnesvärda tweets.

Twitter skriver på sin blogg också. De nämner lite siffror: det skrivs 140 miljoner tweets världen över, varje dag. Det registreras nästan 500 000 nya konton varje dag. Vi har skrivit tidigare om Hampus Brynolfs twitterundersökning, som visar att det bara är runt 11 000 svenskar som twittrar aktivt på svenska varje dag.

Men Twitter växer. Kanske för att, som det står på Twitterbloggen: The people who use Twitter make it special because for any interest we might have, somebody is tweeting about it. Vi delar våra intressen, åsikter, passioner med varandra. Och det finns nästan alltid någon likasinnad på Twitter.

Fler tar till sig och lär sig hur Twitter fungerar, och kommer på nya användningssätt. Vi har tidigare skrivit om vad Twitter är, och en av nycklarna till att trivas och fungera på Twitter. Är du mer nyfiken, vill börja twittra eller har börjat och vill göra mer? Då rekommenderar vi dessutom Tommy K Johanssons alla guider till Twitter, och Helene Alfvegrens lite kortare Twitterguide.

Självklart får du gärna ställa frågor till oss om det är något du undrar över när det gäller Twitter. Använd vårt frågeformulär eller kommentera det här inlägget så svarar vi efter bästa förmåga.

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara