Tips Verktyg

Enkel Youtube-redigering

22 september, 2011

Youtube har lanserat en enklare redigeringsmöjlighet med fler funktionerDet finns flera smarta videotjänster på nätet, som Vimeo och Youtube. Youtube är den allra största, ibland omnämnt som den tredje största sökmotorn i världen. Att lägga upp sina filmer på Youtube, och bädda in dem på sin sida eller blogg eller länka in dem på Facebook, är ett smart grepp som kan ge mångdubbelt fler tittare och exponeringsmöjligheter.

I och med att filmerna ligger på Youtube är de även sökbara där och kan dyka upp som relaterade videor, förutsatt att du har lagt till sökord och har rätt inställningar. Andra kan även bädda in dina filmer på sina sidor, och öka spridningen av din film. Använder du mycket film är ett hett tips att investera i att profilera din Youtubekanal efter din företagsprofil.

Ny redigeringsmöjlighet av filmer

Nu finns det en ny redigeringsmöjlighet på Youtube, som påminner rätt mycket om tjänsten Instagr.am för bilder på Iphone. Förutom att det är väldigt enkelt att använda, kan man bland annat vända filmer, stabilisera handskakningar, lägga på olika stämnings- och färgfilter och lägga till musik. Smidigt om man inte har tillgång till mer avancerad redigering men vill piffa till sina filmer.

Vill du testa den nya redigeringen på dina filmer? Gå in under din Youtubekanal, Mitt konto och Videoklipp. Klicka på ett av klippen så dyker det upp en knapp i listen ovanför klippet.

Populära videoklipp med mer än 1 000 visningar är inte möjliga att spara om med den nya redigeringen. Då får du använda Spara som och skapa en ny film efter att du redigerat.

Här är Youtubes egen instruktionsfilm över hur den nya redigeringen fungerar. När du börjar att använda den kan du också få en guidad tur på sidan för att lära dig funktionerna. Det är också ganska intuitivt hur de olika delarna fungerar.

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara