Tips

Bra tips om pressmeddelanden

27 januari, 2012

pressmeddelande-300x264Pressmeddelanden är det ofta många företag som arbetar med och det är ett bra sätt att försöka få press, det vill säga uppmärksamhet runt sin verksamhet. Nu för tiden innefattar ordet press inte bara tidningar och teve/radio, utan det kan lika gärna innebära bloggar. Tänk att få sin nya produkt skriven om av en lifestyle- eller teknikbloggare med över hundratusen läsare?

Även om pressmeddelanden är viktiga, så är det en konst att skriva dem. Just därför är det extra roligt att få tipsa om Fredrik Wass lilla pressmeddelandeskola, som är skriven ur både sändar- och mottagarperspektiv, med konkreta tips och exempel. Kolla in den! (del 1 och del 2 än så länge)

När vi ändå är inne på pressmeddelanden, ett litet tips om tjänsten MyNewsDesk. Där kan du sätta upp ett pressrum där du lägger upp dina pressmeddelanden för ditt företag, som är sökbart och kategoriserat för journalister. En annan fördel med tjänsten är att den ofta rankas högt i sökmotorer. Och om inte annat, så kan du läsa mängder av pressmeddelanden där och se hur andra skriver.

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara