Kunder Tips

Det smarta för lata

14 mars, 2011

Då och då hör man om affärsidéer eller uppfinningar som man önskar att man kommit på själv. Första gången jag hörde presentationen av Circlas affärsidé så kändes det verkligen så, en så klockren idé för ett faktiskt behov. Nu har vi precis lanserat deras enkla första webb, www.circla.se och det känns kul att få vara med på ett hörn i den spirande affärsverksamheten. Vårt uppdrag har varit just att ta fram en första grundläggande webbnärvaro för företaget utifrån deras grafiska profil.

Vad är idén då? Jo, en skräphämtarservice. Circla hämtar helt enkelt skräp som du vill bli av med. Från privatpersoner, bostadsrättsföreningar eller företag. Till exempel saker du vill bli av med inför eller efter en flytt, efter vårstädningen, efter renoveringen. ”Du pekar, vi plockar – det enklaste sättet att bli av med skräp” är deras tagline och en tydlig beskrivning.

Självklart kostar tjänsten pengar, men slänga skräp kostar ju alltid på ett eller annat sätt. Och det är nog fler än jag som kan tänka mig att betala för att någon annan kommer och bär bort mitt skräp. Inte minst när inriktningen har en tydlig miljöprägel, skräpet kastas ju inte bara utan återvinns via återvinningscentralerna.

Det är ju faktiskt inte allt som går att sälja på Blocket där man kan få någon köpare att komma och släpa bort sakerna. Det kan vara lite svårt med till exempel trädgårds- eller byggavfall, och förutom det så är det så är det ju faktiskt inte alla som har bil och kan köra själv till återvinningscentralen.

Circla är en unik tjänst i Sverige, sök på skräphämtarservice på Google till exempel…
I dagsläget är de på gott och ont bara inriktade på Stockholm. Det beror förstås på kundunderlag, men vi får nog se en expansion med tiden.

Skräphämtning är faktiskt en både vanligt förekommande och stor verksamhet till exempel i USA, där begreppet är junk removal. Än så länge är tjänsten väldigt ovanlig här hemma, men tjänsten i sig och Circlas lansering ligger rätt i tiden med vårt alltmer serviceinriktade samhälle, med RUT-tjänster, matkassar och annat, så det kommer nog ännu fler liknade tjänster för avlastning av oss bekväma.

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara