Kundcase

En kund vi vill berätta om

10 maj, 2012

Vi berättar såklart gärna om alla våra kunder, men just nu har vi anledning att berätta om den här kunden. Framförallt för att vi har lanserat deras nya webb, men även för att det är en kund vi gör en del Pro Bono-arbete för.

Vi tycker helt enkelt att de har en sån himla bra affärsidé och ett så gott syfte att vi gärna bjuder på lite arbete. Har vi med de orden väckt din nyfikenhet på vilken kund det kan vara? Hoppas det, för nu tänker vi inte hålla dig på halster längre.

Runda Upp – ett enkelt sätt att ge

Kunden vi pratar om heter Runda Upp och verkar inom välgörenhetssektorn. Du kan ha stött på dem när du handlar i en butik och har blivit tillfrågad att runda upp summan du handlar för till förmån för behövande via välgörenhetsorganisationer.

Runda-Upp  Runda Upp är ett enkelt sätt att geDet är ett väldigt enkelt – och smart! – sätt för oss som konsumenter att vara med och bidra när vi ändå handlar, med allt från ett par kronor till så hög summa som du vill. Man rundar helt enkelt upp summan man handlar för och skänker överskottet, oavsett om man betalar med kort eller kontant, och summan syns på kvittot.

Butiken eller handlaren som ansluter sig väljer själv vilken organisation som de donerade pengarna ska gå till. Och de går direkt till välgörenhetsorganisationen, utan avgifter eller kringkostnader.

Förenklar CSR-arbete för handlare

Det här öppnar för handlare att idka ett CSR-arbete och bjuda in kunderna att vara med. Eftersom handlaren själv väljer mottagare kan man välja en organisation i linje med sin företagsprofil. Fiskhandlaren i saluhallen kan välja att stötta ett projekt för att rädda fisken i Östersjön, klädbutiken kan främja projekt för att motverka barnarbete, eko-kaféet kan gynna Naturskyddsföreningen och så vidare.

Butikerna eller handlaren i sin tur betalar en liten avgift per år (500 kr per butik) för att använda Runda Upps lösning och varumärke. Runda Upp drivs av en stiftelse och ett marknadsbolag som har i uppgift att genomföra stiftelsens syften.

Här kan du Runda Upp just nu

Är du sugen på att Runda Upp? Många av de stora kedjorna kör kampanjer över året när de skyltar upp med Runda Upp och den mottagarorganisation du har valt. Men faktum är att de butiker som är anslutna kan du som konsument själv be att få Runda Upp i. Systemet finns i kassan även när det inte är kampanjer. Passa på att Runda Upp här när du handlar:

Runda Upps webbnärvaro

Vi har designat och byggt Runda Upps nya webb, samt stått för kommunikationen med bilder och skrivit texterna till webben. Vi använder CMS:et Dynamicweb för Rundaupp.se, en lösning som heter Dynamicweb Free och matchar den typ av webb som Runda Upp behöver.

Dynamicweb Free passar mindre plånböcker, och det är enkelt att snabbt få upp en webb på en mycket användarvänlig, stabil och säker plattform, med den stora fördelen att det är ett system att sömlöst växa i.

Vi har även gjort Facebooksidan med undersidor, Facebookflikar, som vi driftar i vår egen lösning. Gå gärna in och gilla sidan som ännu är i sin linda, om du vill! Vi har också skapat twitterkontot, även om man för närvarande har valt att inte vara så aktiva i den kanalen.

Runda Upp i butiken när du handlar nästa gång!

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara