Inspiration

Södersjukhusets twitterexperiment

27 november, 2012

Södersjukhuset i Stockholm håller på med ett twitterexeperiment, och låter olika medarbetare i personalstyrkan twittra under en vecka var. De som har twittrat hittills är Christina Söderholm, avgående vd, Eva Strandberg, sjuksköterska på IVA, Thomas Arnhjort, tillförordnad vd och Anna Petré, barnmorska. Twittrarna byts av varje tisdag.

Det de har twittrat och twittrar om går att följa på Södersjukhusets konto och det har rört sig om allt från administrativa utmaningar, fack-kunskap, svar på frågor, beskrivningar av arbetsdagen och personliga reflektioner. Mycket intressant!

Södersjukhusets personal twittrar

Twittrarna hittills har varit personliga och delat med sig av sin yrkesroll och sina erfarenheter. Personligen upplever jag det som en värdefull insikt i hur det fungerar på ett sjukhus, i alla aspekter, framförallt dem som man kanske inte ser så mycket av som patient. Här svarar barnmorskan Anna på Expressens Niklas Svenssons tweet.

Södersjukhuset twittrar med Expressens politiska journalist

 Ett bra försök till employer branding och inte minst väcka intresse för SÖS, som det förkortas. Både för oss vanliga medborgare som får lite behind the scenes och möjligheten att fråga, diskutera och tycka till med berörda personer. Man bjuder in och öppnar upp för dialog och insikt, och lyckas förmedla lite av hur vardagen är på ett stort sjukhus generellt och på Södersjukhuset specifikt.

Jag har följt Södersjukhuset på Twitter sedan jag var nyinflyttad stockholmare och tappade bort mig på väg till mitt första läkarbesök där. Jag twittrade om hjälp och SÖS dök upp och svarade med vägbeskrivning, och dessutom telefonnummer till den avdelning jag skulle till för att förvarna om eventuell försening.

Jag utgår från att de har satt upp relevanta bevakningar på Twitter, och genom det jobbar proaktivt på olika sätt, till exempel som de hjälpte mig. För egen del blev jag glad för hjälpen och positivt inställd redan innan jag gjorde mitt första besök – och det kan man väl kalla för win-win?

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara