Hur gör man?

Rensa spamkommentarer på Instagram

4 april, 2013

Den omåttligt populära bildappen Instagram (som även vi använder) drabbas då och då av spam, i form av skräpkommentarer på bilder man lägger upp. Ofta handlar det om att köpa sig fler likes eller followers, eller reklam för tävlingar och andra aktiviteter.

Man ser rätt snart vilka kommentarer som är spam, och det är lätt att störa sig på dem. De dyker gärna upp när man använder populära, internationella taggar på bilderna. Spamkommentarerna bidrar inte särskilt till bilddialogerna på Instagram, kan man väl säga. Därför tänkte jag visa hur du rapporterar spam och tar bort sådana postningar ur kommentarsfältet.

Det fungerar både på ditt eget konto och i andras flöden.

Att ta bort spamkommentarer på Instagram

Här är två tydliga typexempel på spamkommentarer ur en användares flöde. För att kunna åtgärda dem, klicka på kommentera i flödet så att du får upp den här vyn.

Att se och ta bort spam på instagram

När du står här, drar du med fingret till höger över kommentaren du vill spammarkera. Då åker kommentaren lite till höger, och fältet med pilsymbolen  och utropstecknet dyker upp. Klicka på utropstecknet för att spammarkera en kommentar, pilen är en reply-funktion.

Att rapportera spam på instagram

Nu får du upp två val. Avbryta eller anmäla olämpligt innehåll. Det är det sistnämnda du vill göra, klicka på den stora röd knappen överst.

Anmäla en spamkommentar på instagram

I det här läget ska du välja att tala om ifall innehållet är stötande eller om det handlar om skräpkommentar/bluff. Välj det som passar för den kommentar som du vill anmäla.

Skräpkommentar på instagram

När du har gjort det så försvinner kommentaren från bilden. Om du felaktigt spammarkerar en instagramkommentar brukar den dyka upp igen efter ett tag.

Ta bort kommentarer från egna instagram-bilder

Du gör på samma sätt om du vill ta bort en kommentar som inte är spam från dina egna bilder, men då klickar du på symbolen för papperskorgen som dyker upp istället för utropstecknet.

Instagram på andra telefoner än iphone

Jag använder iphone och det är därför skärmdumparna kommer från en sådan. Jag är inte helt säker på hur det fungerar på android och andra telefoner, men det borde vara på ett liknande sätt. Du som har en annan telefon än iphone får gärna berätta i kommentarerna!

Du kanske också vill läsa

2 kommentarer

  • Reply #Blogg100 - en utmaning vi antar, på vårt sätt - Webbevakningsbloggen 5 april, 2013 at 16:44

    […] april: Rensa spamkommentarer på Instagram | […]

  • Reply Vi antog och klarade #blogg100-utmaningen! | Webbevakningsbloggen - Webbevakningsbloggen 2 maj, 2013 at 10:10

    […] april: Rensa spamkommentarer på Instagram | […]

  • Svara