Facebook

Tidsinställ uppdateringar på Facebooksidor

4 juli, 2012

Sedan en tid tillbaka kan man tidsinställa sina uppdateringar på en Facebooksida, vilket innebär att du kan schemalägga dina inlägg och sätta ett publiceringsdatum i framtiden. Det är smidigt och smart, särskilt om man sedan tidigare kartlagt de bästa tidpunkterna för att publicera på sin sida, när man får mest gensvar och spridning.

Det man behöver tänka på när man använder den här funktionen, och publicerar inlägg på tidpunkter utanför arbetstid, är att hålla ett öga på den eventuella responsen.

Såhär tidsinställer du en uppdatering på Facebook

Skriv uppdateringen som vanligt, och lägg till en länk, film eller foto om du vill. Sedan klickar du på den lilla klockan i vänstra nedre hörnet, se bilden där jag har bifogat en länk.

Såhär tidsinställer du en uppdatering på facebook

När man klickar på den blå klockan, får man upp datum- och tidfälten ovanför. De är inte förifyllda, utan det gör du själv. År, månad, dag, timme och minut. Det luriga är att komma på vilken tid och tidzon som gäller. När du har fyllt i, klickar du på schema. Då blir uppdateringen schemalagd och försvinner från vyn, lite förvirrande.

Hitta din tidsinställda uppdatering

Just därför tänkte jag visa var de schemalagda inläggen hamnar. Om du skrollar upp på din sida till adminpanelen ser du valet Redigera sidan. Klicka på pilen bredvid så fälls en meny ut, klicka på Använda aktivitetsloggen i den menyn. Där ser du de inlägg du själv har gjort, och andra aktiviteter på din sida, samt de uppdateringar du själv har tidsinställt (schemalagt).

Hitta ditt tidsinställa inlägg på Facebook

Redigera ett tidsinställt inlägg

Kanske kommer du på att du vill ta bort, redigera ett schemalagt inlägg eller ändra publiceringsdatum eller tid? Det kan du också göra. Uppe i högra hörnet ovanför inlägget du vill ändra finns en pil. Klicka på den och välj Ändra, Publicera eller Avbryt inlägg.

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara