Facebook

Tagga sidor på Facebook

28 mars, 2012

Du vet väl att du kan tagga andra sidor när du gör en statusuppdatering från din egen sida? På så sätt kan du uppmärksamma den sidan att du skriver om dem, och samtidigt ge uppmärksamhet och få uppmärksamhet.

Dina gillare får nys om en annan sida som du tycker är bra eller har någon relation till dig eller aktiviteter som ni gör, och kan själva utforska den sidan. Gillarna på sidan du taggar blir uppmärksammade om er, och kan utforska er. En win-win, med andra ord.

UnitedLog taggade Kungliga Operan

UnitedLog lanserade en årsbok nu i mars som bygger på case runt Operans logistik, och höll ett event på Kungliga Operan. Inför eventet berättade man det på sin Facebooksida, och taggade in Kungliga Operans Facebooksida. Som ni ser reagerade Operan och välkomnade UnitedLog. Ett trevligt sätt att kommunicera och bjuda in!

Att tagga andra sidor från sin egen sida på Facebook kan vara en bra idé

Hur taggar man?

Det är oftast bra att börja med att använda din egen sida som sidan, och inte som du som privatperson. I nya timeline gör du det under Hantera i Administratörspanelen:

Såhär hittar du hur du använder facebook som sida i nya timeline

Sedan går du in på sidan som du vill tagga, och gillar den. Den kommer då att dyka upp under din sidas gillamarkeringar. Efter det kan du skriva en statusuppdatering och antingen börja skriva namnet på sidan du vill tagga (med stor bokstav om den har det) eller skriva ett @-tecken innan och sedan sidnamnet, utan mellanslag. Då dyker namnet på sidan upp i en rullist. Klicka på det och skriv klart din uppdatering. Nu blir sidan taggad.

Såhär taggar du en sida på facebook i en statusuppdatering

Ibland fungerar det inte, av oklara anledningar, och då får man låta det bero. Men det är oftast värt ett försök. Men tänk på att inte missbruka taggningen, utan att göra det meningsfullt för alla de berörda sidorna. Det är då det fungerar som bäst.

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara