Facebook Hur gör man?

Slå ihop Facebooksidor

3 augusti, 2011

Facebook - slå ihop sidorHar du en Facebooksida som du sköter officiellt, men upptäckt att det finns fler sidor för din organisation? Som till exempel Places-sidor som skapats av någon som checkat in, eller sidor som skapas när någon anger till exempel ett företag som arbetsgivare.

Det är sidor som ingen äger, men som du kan “claima”, det vill säga hävda tillhör din verksamhet/organisation. Nu har Facebook infört ett nytt sätt att slå ihop sådana sidor med din sida. Det betyder att den/de inofficella sidorna slås ihop med din officiella.

I praktiken flyttas de som gillat de inofficiella sidorna över till den officiella – och de får en notifiering om det – men att inget av innehållet på de berörda sidorna ändras. På så sätt kan de som faktiskt vill gilla din sida, men kanske valt “fel” sida, få tillgång till det ställe där du är aktiv och delar innehåll med dem. Du får helt enkelt tillgång till fler av dina gillare.

Så här slår du ihop två Facebooksidor

Först och främst: sidorna du vill slå ihop behöver heta samma sak.

Därefter, gå in på sidan du administrerar. Under Redigera sida klickar du på Resurser i vänstermenyn. Då får du upp flera val i contentytan, i mitten. Klicka på Slå ihop dublettsidor (se bilden).

Såhär slår du ihop två Facebooksidor, "mergar" dem

Nu får du upp en lista på sidor du kan slå ihop med. Välj de som är aktuella. Du kan slå ihop med max fem åt gången. Viktigt att tänka på är att du inte kan ångra dig, så tänk noga igenom och kolla vilka sidor du vill slå ihop med.

Läs mer på engelska på Inside Facebook.

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara