Facebook Hur gör man?

Såhär taggar man i ett Facebookinlägg

1 mars, 2011

Under de senaste Facebook-workshoparna jag har hållit har jag märkt att man gärna vill veta hur man taggar en person eller sida i en statusuppdatering eller inlägg på Facebook. Här kommer en liten guide till hur man gör.

Först: Varför ska man tagga en person eller sida? Att tagga en person gäller kanske främst för ens egna vänner, och då för att uppmärksamma vännen på ett bra länktips till exempel, eller visa andra att man gör något ihop. När det gäller att tagga sidor är det i stort sett samma sak, men också för att man då syns i den sidans flöde. Titta här till exempel.

Här är det senaste inlägget på vår Facebooksida. Där har jag länkat till WebCoasts Facebooksida i statusen, och lagt till en länk till den sida som jag vill hänvisa besökarna till. Jag har ringat in länken till WebCoasts Facebooksida för att visa hur det ser ut när man taggar i ett statusinlägg.

I och med att jag har taggat WebCoasts Facebooksida, dyker mitt inlägg även upp i deras logg:


.

Hur gör man då?

Såhär gör man när man vill tagga en person eller en sida i en Facebook statusuppdatering. Först måste man gilla en sida/vara vän med personen man vill tagga.

Sedan gör man en status som vanligt. Det vill säga, lägg till en länk/bild/film först via funktionen för det om du ska länka till något sådant.

Sedan skriver du själva statusen. Där du i den flödande texten vill ha in taggningen skriver du ett @-tecken, direkt följt av de första bokstäverna i vännens/sidans namn. Inga mellanslag.

När du börjar skriva de inledande bokstäverna kommer det upp en lista under texten med de vänner/sidor som passar in. Markera det som stämmer.

Nu borde sidan/vännens namn synas i statusuppdateringen i blått. Ställ markören efter och fortsätt att skriva om du vill. Sedan klickar du på dela som vanligt. Såhär ser det ut:

När du har klickat på dela, dyker inlägget även upp på den taggade sidan/personens logg.

Så enkelt är det alltså. Sätt igång och tagga! Men missbruka för all del inte taggningen heller, se till att det du taggar är relevant för statusuppdateringen.

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara