Facebook Tips

Guide till Facebook Insights

31 mars, 2011

Guide till Facebook InsightsFör dig som har en Facebooksida tillhandhahåller Facebook ett statistikprogram, Facebook Insights. Det gäller även för Facebookintegrerade webbsidor och Facebookappar. I Insights kan du se hur många Likes (gilla-markeringar) din sida får, Interactions; det vill säga hur dina gillare interagerar med din sida, och Visitors; vilka dina besökare är, på många nivåer.

Genom att lära dig lite om Insights och titta igenom statistiken då och då, kan du lära dig en hel del om dina besökares mönster. Vad gillar de, när på dagen klickar de mest? Vilken typ av inlägg är mest populärt, respektive minst populärt? På så sätt kan du styra din egen kommunikation så att den passar dina sid-gillare, och både du och dem får ut mest av din sida och i förlängningen produkter/tjänster.

Hur gör man då?

Insights hittar du om du går in under Redigera sida, i vänsterspalten. Här har jag ringat in det på vår Facebooksida:

Guide till Facebook insights

Facebooks egen guide till Insights

För att lära dig mer om hur Insights fungerar, läs igenom Facebooks egen produktguide för Facebooksidesägare om Insights. Den är på engelska, men lättläst. Där får du hands-on veta vad de olika graferna står för och betyder.

Om du även annonserar på Facebook, kopplas Insights för din sida ihop med din annonsering (förutsatt att du annonserat för den sidan). På så sätt kan du också justera dina annonser och göra din annonsering mer effektiv.

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara