Facebook

Gör snygga länkar på Facebook

3 april, 2012

När man lägger ut en statusuppdatering på Facebook, kan man göra på flera olika sätt. Men allra snyggast blir det om man använder de funktioner som finns. Inte bara snyggast utan du kan också kommunicera bättre med målgruppen.

Lägga ut en länk på Facebook

Det som oftast läggs med en statusuppdatering är nog länkar. Man länkar till sin blogg, webb, tidningsartikel eller annan sajt. När du lägger ut en länk, använder du funktionen för det, se inringat på bilden.

Hur du lägger upp en länk snyggt på Facebook

Sen klistrar du in, eller skriver in, länken i fältet och klickar bifoga.

Så länkar du på facebook

Lägg till en kommentar

Det är nu det börjar bli roligt. Nu har du bifogat länken. Lägg till en kommentar om den också! Vad handlar den om, och varför ska man läsa den? Motivera dina besökare att klicka på länken.

Lägg till en kommentar

Ändra title och description

Har sidan du länkat till gjort sin sökmotoroptimering rätt, syns en title till sidan i fet text överst, och under det en description. Det här är samma som syns vid till exempel en sökning på Google. Det är bra med tydliga titlar och beskrivningar, så att man som läsare får vad man förväntar sig när man klickar.

På Facebook kan du själv ändra det som står i titel och beskrivningen när du lägger till en länk.

Ändra titel och description på länken på Facebook

Du ställer muspekaren över rubriken, så den lyser i blekt gult. Klicka så får du upp ett fält där du skriver det som du vill ha. Sen gör du samma sak med beskrivningstexten. På bilden ovan har jag skrivit in en ny titel och annan metatext, som description och title också kallas.

Använd miniatyrbild

Här kan du också bocka i om du vill använda miniatyrbild eller inte. Du kan även bläddra mellan de bilder som finns på sidan du länkar till som passar som miniatyrbilder.

Det är bra att låta en miniatyrbild vara med, helst en relaterat till det du länkar till, eftersom det dels syns i flödet och dels kan ge en vink om varför man ska klicka på länken. På bilden ovan har jag tagit bort miniatyrbilden – håll med om att det ser lite tråkigt ut?

Såhär kan en snygg statusuppdatering se ut:

Ett snyggt exempel på länkning

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara