Facebook

Facebooks timeline till sidor

29 februari, 2012

Idag kom nyheten för de som har sidor på Facebook: den 30 mars kommer alla sidor att ha timeline per automatik. Om du administrerar en sida så kommer du att se en informationsruta längst upp där du får information, kan slå på det nya utseendet i förväg och kan få en rundtur. Såhär såg det ut på Socialwebb till exempel.

Facebooks inforuta om timeline

Facebook timeline: Omslagsbilden till din sida

I och med Facebook timeline-designen kommer din sida att få en omslagsbild överst. Facebook är väldigt tydliga med vad som gäller för omslagsbilder. Det är inte en plats för kampanjer eller erbjudanden, och ska primärt inte vara en textbaserad bild utan något som illustrerar din sida. Byt gärna och ofta uppmanar Facebook.

Så vad gäller då? Storleken på omslagsbilden är 850 x 315 pixlar. Det är en ganska stor bild där du får plats med en hel del. Men tänk på att den övre delen av bilden ibland göms när man kommer till en sida, och att man får skrolla upp för att se hela bilden. Lägg alltså inte det viktigaste där.

Applikationer och flikar

Om du har applikation, som till exempel egna flikar/sidor på din sida kan det vara läge att se över dem. Bredden på sidorna som visas ökar nämligen med den nya designen. Nu är alla sidor 850 pixlar breda.

Ny design – omställningstid

Precis som när Facebooks Timeline släpptes för personprofiler kommer det nog att ta ett tag innan de flesta av oss vänjer sig vid det nya utseendet. Det kommer förmodligen att bli vardag senare, och säkert bra för sidor också med funktionalitet och utseende. Vi får ge det lite tid helt enkelt.

Och, om du är sidägare: du har till den 30 mars på dig att justera och ordna med din Facebooksida innan den per automatik får det nya utseendet.

Mer att läsa

Uppdatering: Nyfiken på att veta ännu mer? Läs gärna Deepeds fylliga blogginlägg, och Jesper Åströms tutorial över hur du kan göra.

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara