Facebook Hur gör man?

Facebooknytt

14 februari, 2011

Facebook kommer hela tiden med förbättringar och ändringar på sajten, för att förbättra funktioner och kommunikation. För både företag, offentliga sidor, grupper och privatpersoner. De senaste ändringarna trädde i kraft förra veckan, och handlar om att offentliga sidor – sådana som du använder om ditt företag finns på Facebook – ändrar utseende och viss funktionalitet.

Här är Facebooks egen information, men Niclas Strandh på JMW sammanfattar ändringarna alldeles utmärkt i den här bloggposten, Facebook gör det ännu bättre för företag, som jag rekommenderar att läsa. Snabbt sammanfattat får sidorna en ny design, än så länge kan du välja själv om du vill ha det men förr eller senare kommer sidan att byta utseende. Den stora skillnaden är att flikarna flyttar till vänsterspalten och bilder visas tydligare.

Du kan också kommentera på andra sidor, som din sida. Det vill säga, du kan välja om du är på Facebook i egenskap av dig själv eller som din sida. Du byter lätt när som helst, men måste hålla tungan rätt i mun. Tidigare kunde man inte som sida kommentera på andra sidor, men det kan man alltså nu.

En sidas gillare visas som vänner, och du kan som företag gilla och rekommendera andra sidor. Du kan också integrera din Facebooksida med din twitter. Skillnaden är också att det du och/eller dina gillare publicerar i din logg inte längre visas i kronologisk ordning, utan efter popularitet.

Redigeringsinställningar för dig som privatperson

Förra veckan uppmärksammades också det som heter Redigerinsinställningar på Facebook. Det handlar om vilka av de vänner och sidor du gillar som syns i ditt flöde, det som vi tidigare skrivit om som 250-filtret. Det är ändrat sen den senaste utseendeförändringen. För att vara säker på att se allt i ditt flöde, bör du ställa in det till “Alla dina vänner och sidor”.

Du hittar Redigeringsinställningarna längst ner i ditt flöde, i den blå listen. Klicka där och välj sedan “Alla dina vänner och sidor” under Visa inlägg av.

Är du nyfiken på fler nyheter från och om Facebook? Amerikanska sajten Mashable.com är ofta först med nyheter.

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara