Facebook

Facebook och organdonationer

2 maj, 2012

facebook-iconEn nyhet som vi kommer att se här och var i medierna den här veckan är Facebooks beslut att göra det möjligt att donera organ via kanalen. Mark Zuckerberg berättade om det igår på Good Morning America, en tv-show.

Riktig så är det såklart inte, utan det handlar om att kunna registrera sin vilja att vara organdonator hos de som administrerar det, till exempel är det Donationsrådet i Sverige, via Facebook och att posta det på Facebook (med precis samma inställningsmöjligheter som vanligt, det vill säga vilka som ska kunna se). Det syns både i tidslinjen och under Om-sektionen på en persons profil.

Det är en applikation där man väljer att registrera och göra sin vilja känd, som Facebook har inkorporerat i de vanliga funktionerna. Själva valet man gör hamnar som sagt hos en registrar. Än så länge finns funktionen bara för de som bor i USA och några andra länder, men jag hoppas att den kommer till Sverige. Det vore fantastiskt om fler kan göra sin vilja känd på det här viset.

Här är Facebooks egen film om hur man gör för att registrera och göra sin önskan känd. Några enkla steg som kan rädda andras liv.

Medan vi väntar på funktionen, kan du göra din vilja känd på Donationsrådets webb!

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara