Facebook

Bra om Facebook Timeline för Facebook-sidor

5 mars, 2012

Den stora nyheten förra veckan var att Timeline släpptes för Facebooksidor, och den 30 mars kommer Timeline att vara installerat på alla sidor – vare sig man vill eller inte. Det innebär att om du är sidägare behöver du fundera över hur din sida ska se ut, och om du använder framförallt flikar (tabs) men eventuellt även applikationer behöver du se över hur de kommer att fungera.

Större fokus på innehåll

Den kommunikativt största skillnaden för en Facebooksida med Timeline är att fokus i mycket större utsträckning ligger på det som postas i flödet. Det innebär att man som sidägare behöver arbeta ännu mer aktivt med innehåll och uppdateringar för att nå och interagera med sina gillare. Det finns siffror som säger att 94 % av de som har gillat en sida inte går in på sidan igen, utan bara följer det som postas i flödet – ska man utgå från det så är Timeline helt rätt på det.

Pinna en uppdatering

Funktionen att skicka fans till en intro-sida innan de har gillat sidan har till stor del försvunnit. Däremot kan man man dels markera en postning på sidan som en höjdpunkt, men framförallt ”pinna” ett inlägg så att det ligger högst upp på sidan i max 7 dagar, oavsett andra postningar. Om du till exempel har en pågående kampanj eller tävling kan det vara ett bra sätt att arbeta. Du pinnar ett inlägg genom att klicka på pennan som dyker upp i högra hörnet när du hovrar över ett inlägg, och väljer Lägg överst.

Att pinna ett inlägg i nya Timeline på en Facebooksida så att det ligger högst upp i loggen

Hur hantera nya Timeline och Admin?

Facebook har själva skapat en sida för Timeline för Facebooksidor, och en pdf med manual om hur man som adminstratör sköter det nya utseendet och funktionerna på en sida. Där kan man till exempel läsa hur man justerar ordningen på appar, storlek och riktlinjer för omslagsbild och profilbild, läser statistik och hanterar den nya messages-funktionen. Med Timeline kom nämligen möjligheten att mejla direkt till sidor, något som kan få stor betydelse för till exempel kundtjänstfunktioner.

Bra tips och läsning från andra om Timeline

Självklart är det redan många som har hunnit skriva bra om Facebook Timeline. Här är några länkar, om du har hittat andra lägg gärna till dem i kommentarsfältet!

Om Facebook Timeline

Om appar/flikar

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara