Facebook

Blandade nyheter från Facebook

23 december, 2011

Inte bara har Facebook börjat rulla ut sin timeline till alla personliga profiler, det har även hänt lite annat smått och gott. Två företagsinriktade uppdateringar och två till privatpersoner.

Facebooksidor får meddelandefunktion

Facebooksidor får meddelandefunktionEnligt bloggen We are social, får sidor nu funktionen att man kan mejla till sidan. Det går att stänga av funktionen som sidägare, och bra att veta är att det tycks som att vem som helst kan mejla en sida. Man behöver inte gilla sidan för att mejla. Jag har inte upptäckt funktionen ännu på mina svenska sidor, men håller utkik efter när det rullas ut.

Fler tecken i en uppdatering

Bloggen All Facebook berättar att den tidigare teckenbegränsningen på statusuppdateringar nu höjs till 60 000 tecken. Det är en tolvdubbling av antal tecken, och All Facebook illustrerar det med att man på nio uppdateringar skulle kunna publicera en genomsnittlig novell. En del misstänker att det här är ett sätt för Facebook att fasa ut Post-funktionen. Frågan man får ställa sig själv är nog hur mycket målgruppen orkar läsa?

Hur läser vi av en sida?

Mashable har gjort ett test med hjälp av eyetracking, där man har tittat på hur människor läser progiler på Facebook, Linkedin och G+ bland annat. Intressanta slutsatser: profilbild är viktigt, liksom titel och vilka du är hopkopplad med. Kolla själv på sammanställningen av resultatet i videon i bloggen.

Du har två mejlboxar på Facebook

Du har två inboxar för meddelanden på FacebookLifehacker berättar om hur vi har två inboxar på Facebook, och jag testade. Mycket riktigt, i inboxen som heter övrigt fanns ett helt gäng meddelanden från evenemang etc. Kolla du med så du inte missat något viktigt. Klicka på Meddelanden i vänstermenyn, och sedan på Övrigt under, så får du se innehållet i din andra inbox.

 

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara