Facebook

Administratörsroller på Facebooksidor

5 juni, 2012

Om du är ägare till en Facebooksida, kan du lägga till ett obegränsat antal administratörer på sidan. Du kan dessutom tilldela dem olika roller, så att de har rättighet att göra olika saker när de hanterar sidan.

Den här förändringen skickade Facebook ut förra veckan, och det är en bra nyhet för oss som administrerar Facebooksidor. Här finns Facebooks egen hjälpsida om administratörsroller, om du vill läsa själv.

Olika typer av administratörsroller

I den här tabellen listas vilka roller det finns för administratörer på Facebooksidor, och vad respektive roll har rätt att göra på sidan.

De olika rollerna för administratörer på Facebooksidor

Har man rollen som administratör, som inte är listad i tabellen, kan man göra allt och dessutom lägga till eller ta bort andra administratörer och sätta rolltillhörighet på dem.

Såhär lägger du till en administratör på en Facebooksida

Gå in på din sida, välj Redigera sidan och klicka sedan på Administratörer i vänstermenyn. Då ser du vilka administratörer din sida har idag, och om du vill lägga till en klickar du i fältet där det står Skriv ett namn eller en e-postadress. Ange namnet på den du vill ska bli administratör, eller ange e-postadress.

Klicka på Hanterare och den lilla pilen under fältet du nyss fyllde i. Där väljer du vilken roll du vill att den nya administratören ska ha. Sedan kan du välja att lägga till fler administratörer eller spara den du lagt till.

hantera administratörer på facebooksidor

Du kommer att bli ombedd att ange ditt lösenord för att gå vidare. Det lösenord som du ska ange är samma som när du loggar in på ditt konto på Facebook.

Såhär tar du bort en administratör på en Facebooksida

Du går in på samma sätt som när du ska lägga till en administratör. Vid den administratör du vill ta bort, klickar du på krysset till höger. Då får du ett val och kan ta bort den administratören.

Du kanske också vill läsa

1 kommentar

  • Reply Henrik Nilsson 30 september, 2014 at 07:09

    Hur tar jag bort en grundare för gruppen, vi har en sida inom självhjälp, den som grundade gruppen har nu klivit av gruppen och finns således inte längre, men då jag försöker ta bort honom som ADMIN får jag svaret att det ej går då han e grundare, VAD GÖRA?

  • Svara