Evenemang

Såhär två dagar efter Vinterminglet

21 februari, 2011

… hämtar vi oss fortfarande från den fulltecknade, inspirerande dagen i lördags! Vi på Webbevakning befann oss hela lördagen på Vinterminglet, också känt som Sweden Social Media X-change #SSMX. Talarlistan var full av intressanta ämnen och talare, som väckte både reaktioner och tankar. Calle skrev ner flera sidor med bra idéer som vi ska gå igenom och se vad vi kan göra av.

Några av höjdpunkterna i talarväg var Johan Ronnestam som öppnade med att prata om trender och vad som händer nu. Han tog upp problematiken med organisationer där ledningsgrupper inte besitter tillräcklig kunskap eller intresse för att förstå hur sociala medier också påverkar omvärlden. Det i sin tur kan ge en negativ inverkan på affären, för att inte tala om kunskapsglapp i organisationen.

Sofia Svantesson Ocean Observations berättade personligt och brinnande om hur det var att ta sig in i Japan. Jan de man Lapidoth stod för ett anförande som jag tror att vi kommer att se mer av i framtiden: hur ska det industriellt präglade organisationerna förändras och fungera när vi kommer att bli allt mer individualiserade och transparanta? Som en följd av strukturförändringar i sociala mediers farvatten. Mats Svegfors och Cilla Benkö pratade om Sveriges Radios arbete med Journalistik 3.0.

Dagen var helt enkelt full med hjärnkarameller, mingel, nätverkande, intressanta samtal och skratt. Att det finns mycket humor visar webbhotellet Binero som med hjälp av Jennifer Bark och Joakim Nyström satt ihop ett litet Hänt Extra-reportage som vi på Webbevakning har fnissat gott åt. Men så hamnade ju ingen av oss på bild heller. 🙂

Nu ser vi fram emot WebCoast den 18-20 mars i Göteborg!

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara