Evenemang

Konferens om konvertering och optimering: Conversion Jam

12 september, 2012

conversion_jam-webboptimeringÄr du intresserad av konvertering på webben? I så fall vill vi tipsa om Conversion Jam, som presenteras av Conversionista, som drivs av John Ekman. Enligt John är en ”Conversionista” någon som är galet passionerad av att förbättra konvertering och konverteringsgrad.

Den som någon gång haft förmånen att lyssna på John när han gör en snabbanalys med tips på en sajt på 10 minuter, kan nog gå i god för passionen. John är en upplevelse helt enkelt, och är en av talarna på Conversion Jam.

Vad är konvertering?

Konvertering handlar om att få besökarna på din webb att göra det du vill att de ska göra. Som till exempel att registrera sig för nyhetsbrev, köpa en tjänst eller produkt, fylla i ett formulär eller ladda ner en app. Det du vill att besökarna gör på din webb är förmodligen  en av de största anledningarna att du har en webb, om man bortser från hygienfaktorer som att finnas online.

Konvertering kallas ibland för målomvandling, och konverteringsgrad är andelen besökare som konverterar. Det vill säga, gör det du vill. Det är snudd på en hel vetenskap, och som du nog förstår, väldigt viktigt när man arbetar med webben. Den trafik som man driver till webben, vill man ju få en affär på. Att arbeta med konverteringsoptimering är att öka chanserna för affären, hur den än definieras.

För att öka konverteringen brukar man titta på webbdesignen, göra en webbanalys och se över användarvänligheten. Man analyserar besökarstatistik och testar, justerar och testar webbplatsen igen för att se hur det fungerar och att det fungerar.

Conversion Jam – en heldag om konvertering

Conversion Jam är en heldag om just konvertering, med både svenska och internationella talare som är erkänt duktiga på konvertering. På förmiddagen är det ett gemensamt spår, efter lunch några timmar med två spår: e-handel & mobilt och lead generation & conversion tools. Dagen avslutas med gemensamt spår och på kvällen är det mingel. Här är hela programmet och alla talarna.

Intresserad?

Själva dagen går av stapeln den 22 oktober i Stockholm, på Marriott Courtyard, och här bokar du biljett. Du kan också följa Conversion Jam på Facebook.

Ses vi där?

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara