Evenemang

Conversion Jam X på Digital Days

20 maj, 2013

Conversion-Jam-X_440

Digital Days som vi skrev om häromdagen är en vecka späckad med evenemang för den digitala arenan. Webbevakning är på plats första dagen och närmare bestämt på Conversion Jam X. Ett evenemang som Conversionista håller i. För mig som går utbildningen till Conversion Manager är det självklart det som är mest intressant.

Föreläsningen som hölls av några olika talare var både intressant och inspirerande. Framförallt för att det alltid är så otroligt många case som presenteras, handfasta tips och exempel. Både hjältarna bland tester och resultat, men lika smaskigt är det med de där riktiga bildkrascherna till sajter och tester.

Några av talarna och vad de pratade om

John Ekman från Conversionista inledde i sedvanlig intressant stil. Alltid intressant och publiken lyssnar alltid mycket noga. Han berättade och visade exempel, tips, kundcase och lärdomar om vartannat. Plus givetvis en introduktion till webbpsykologi som engagerar och väcker nyfikenhet hos de flesta.

Johan Nyberg, Conversion Manager på ServiceFinder, berättade om livet med inhouse-konvertering. Han gick igenom ett gediget antal A/B-tester som han genomfört på sin sajt. Vi fick se före och efter publiken gissa på vilken förändring i konverteringsgrad det gav.

Efter några lite lugna exempel blev det mer och mer häpnandsveckande resultat, åt båda håll. Vissa gånger gissade publiken “+40 %!” med resultatet +/-0, vissa gånger “0!” med svaret +35 %. Riktigt kul att se och engagerande för publiken helt klart!

Avslutade gjorde RevRise, specialister på konvertering och analys via formulär. De visade exempel och case för att demonstrera styrkan och möjligheterna med formulär. Intressant och återigen en påminnelse om hur mycket data man kan få – och så mycket man kan göra med den.

Det går inte att återge allt som sades, men jag kan vilken dag som helst rekommendera föreläsningar av gänget på Conversionista – jag kan garantera att du inte somnar!

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara