Bloggande

Almega om #bloggduellen

28 maj, 2012

Jag blev nyfiken på hur man har tänkt runt Bloggduellen från Almegas sida, så jag tog kontakt med Karin Bäcklund, ansvarig för sociala medier på Almega och ställde några frågor.

Hur kom ni på idén med en bloggduell?

Jag kom på idén i höstas när jag planerade bloggstrategin inför årets avtalsförhandlingar. Jag kontaktade sedan Unionen och tillsammans utarbetade vi form och innehåll. Och efter förankring internt kom vi igång.

Hur tänker ni strategiskt runt att bloggduellera?

Hos oss på Almega var det viktigt att förklara internt att bloggduellen inte handlar om det som försiggår i förhandlingsrummen under avtalsrörelsen, utan mer om vad vi tycker och varför vi tycker som vi gör.

Arbetsmarknadsfrågor rör ju oss alla, men den generella kunskapen är ganska låg. Förhoppningsvis kan vi genom bloggduellen göra frågorna lite mer intressanta och öka kunskapen.

Vad har ni fått för feedback såhär långt?

Vi har fått mycket positiv feedback på Twitter. Många tycker att det är en bra idé och ett kul, nytt grepp att diskutera arbetsmarknadsfrågor på.

Vad tycker de som bloggar?

Än så länge har bara två personer hos oss bloggat, eftersom vi behandlar ett ämne per vecka. Under varje vecka bloggar respektive expert på det ämnet hos oss.

Men hittills tycker de att det är väldigt roligt! Dels får de ju utrymme att grotta ner sig i sitt ämne och även föra en grundlig diskussion med en av våra motparter. Dels tycker de att det är lite spännande att se vilket svar som kommer, och reaktioner.

Tack Karin för dina svar! Intressant att få ta del av hur arbetet fungerar internt och hur ni har tänkt runt den här satsningen.

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara