Facebook Hur gör man?

Facebookinställning för att inte bli Places-taggad

8 mars, 2011

Vi har tidigare skrivit om den nygamla funktionen i Facebook, Places. När man via sin smartphone checkar in på en Facebookplats, kan man tagga vänner som är där med en. Det har öppnat upp för att tagga vänner som inte är där, ett slags skämt/missbruk som fått uttrycket att Place-rejpa någon/placerape.

Även om man inte är orolig för att bli utsatt för det, kanske man inte vill bli taggad med Places. Det innebär nämligen att det syns i ditt Facebookflöde, för alla dina vänner, att du är på en plats rent geografiskt, och med vem.

Som privatperson kan du i Inställningarna ställa in om du inte vill bli taggad. Du kan fortfarande använda Places och checka in någonstans själv, det enda du gör är att hindra andra från att tagga dig när de checkar in.

Redigera inställningarna

Gå till Konto uppe i högra hörnet. Välj Sekretessinställningar (du hittar dem även under Kontoinställningar, men det går snabbare den här vägen).

Välj Anpassade och Platser som du har checkat in på.

Sedan skrollar du ner till Saker som andra delar med sig av. Välj Redigera inställningar under Vänner får checka in mig på Platser.

Då kommer det upp ett fönster där du väljer Inaktiverad och klickar på OK om du inte vill att dina vänner ska kunna tagga dig vid Platsincheckningar.

Bra att veta

Facebook visar inte platsincheckningar för andra än dina vänner, även om du tillåter andra att tagga dig.

Det här inlägget gäller för privatpersoner, men det är ändå viktigt att förmedla kunskapen tycker vi.

Du kanske också vill läsa

Inga kommentarer

Svara